Touha ochutnat něco úplně nového
Nápad na tuto pálenku se zrodil na jižní Moravě při rodinné návštěvě. Zaujal mě na zahradě nádherný velký strom s černými plody - MORUŠOVNÍK. Zjistil jsem, že z důvodu pracnosti sběru plodů z něj zatím nikdo v okolí pálenku nevyrábí. Plody moruše jsou sladké, šťavnaté a příjemně chutnají, ideální právě pro výrobu pálenky.
První ročník 2022 je kompletně doprodán.
NOVÁ PÁLENKA MORUŠOVICE 2023
Vyrobeno
710 ks
NOVÁ
Morušovice
GOLD VIP 45%, 500ml
SILVER 40%, 500ml

I staré a zapomenuté věci dávají smysl
Morušovník je strom, který se na našem území nacházel údajně od středověku. Pěstoval se na teplejších územích a kvalitnějších půdách. Za posledních 50 let téměř vymizel. Aktuálně probíhá jeho pomalý návrat, taková malá renesance. Je vysazován na mnoha užitkových zahradách.
I my bychom chtěli svým dílem přispět k návratu tohoto krásného stromu s chutnými plody.
Na této fotografii je původní strom, který byl inspirací pro tuto pálenku
Nabídka je určená primárně
členům MartenzClubu
Buďte mezi prvními, kdo si vezme do ruky láhev Morušovice a ochutná.
Můžete ji využít, pokud přijde nějaká významná rodinná událost.
Zajímavá investiční příležitost - pálenky z malých palíren získávají rychle na své hodnotě.
Tento 2. ročník Morušovice má pouze 710 ks lahví

Morušovník (Morus) je rod rostlin patřící do čeledi morušovníkovité (Moraceae), dožívající se i několika stovek let.
Plody se vytváří na stromě od poloviny června až do srpna, jedině morušovník trnavský dozrává později od začátku července a plodnost trvá asi 2 měsíce.
— strom Morušovník

Plodem morušovníku je ovoce nazývané moruše. Tvarem velmi podobné ostružině. Jde o plodenství nažek uzavřených do okvětí. Souplodí jsou tmavě fialová anebo bílá. Moruše s tmavým zabarvením obsahují významné množství léčivého resveratrolu.
— plody Moruše

Jaká je
NOVÁ Morušovice
Morušovice se prezentuje lehkým ovocným tónem připomínajícím ostružiny.
Nádherná vůně a sladká chuť vykouzlí úsměv na rtech každého milovníka kvalitních pálenek.
PROČ JE Morušovice
UNIKÁTNÍ
1. Vůbec první pálenka Morušovice v České a Slovenské republice
2. Zatím omezené množství vzrostlých stromů
3. Náročný sběr plodů, které dozrávají postupně
4. Ruční zpracování ovoce pro kvašení.
5. Velmi pomalá fermentace pro maximální vůni i chuť.