Malinovice Martenz - Skončila sklizeň malin 2019

Krátký článek o tom jak sklizeň malin probíhá - délka čtení 3 minuty

1. VŠE ZAČÍNÁ V SADU

Je to tak, kvalitu pálenky dělá především ovoce, které použijete na její výrobu.

2. SADY V KRÁSNÉ PŘÍRODĚ

O úrodě a kvalitě malin rozhoduje místo, kde se sad nachází. Ideálně uprostřed přírody s řádky situovanými sever - jih. Tento sad se nachází na severní Moravě blízko Opavy. Maliny jsou zde pěstovány v režimu BIO.

3. VELKÁ PÉČE O ÚRODU

Aby se dílo tedy úroda vydařila, vyžaduje vše velkou péči a dřinu. Vyžínání trávy, okopávání, hnojení, zalévání, vystřihávání, vyvazování,....

4. PRAVIDELNÝ SBĚR

Sběr malin probíhá v průběhu července. Četnost je podle toho jak svítí sluníčko - většinou 1x za 3 dny.

5. JEN ZRALÉ MALINY

Ač na jednom výhonu maliníku, jsou spolu zralé i nezralé maliny. Sbírají se pouze zralé, proto jde o namáhavou ruční práci.

6. PO SBĚRU CHLAZENÍ

Maliny podléhají rychlé degradaci tzn měknou a mohou začít plesnivět. Proto v papírových vaničkách jsou ihned po sběru převezeny do chlazených prostor.

7. VELMI RYCHLÉ ZPRACOVÁNÍ

Po sesbírání dostatečného množství malin jsou nasypány do fermentačních nádob a připravovány pro zahájení kvasícího procesu.

Letošní sklizeň právě pro Vás připravujeme.

Již nyní můžete rezervovat malinovici letní sklizně roku 2019.

k Rezervaci

Nejnovější příspěvky
Archiv