Malinovice Martenz - Skončila sklizeň malin 2019
Krátký článek o tom jak sklizeň malin probíhá - délka čtení 3 minuty

1. VŠE ZAČÍNÁ V SADU
Je to tak, kvalitu pálenky dělá především ovoce, které použijete na její výrobu.

2. SADY V KRÁSNÉ PŘÍRODĚ
O úrodě a kvalitě malin rozhoduje místo, kde se sad nachází. Ideálně uprostřed přírody s řádky situovanými sever - jih. Tento sad se nachází na severní Moravě blízko Opavy. Maliny jsou zde pěstovány v režimu BIO.

3. VELKÁ PÉČE O ÚRODU
Aby se dílo tedy úroda vydařila, vyžaduje vše velkou péči a dřinu. Vyžínání trávy, okopávání, hnojení, zalévání, vystřihávání, vyvazování,....

4. PRAVIDELNÝ SBĚR
Sběr malin probíhá v průběhu července. Četnost je podle toho jak svítí sluníčko - většinou 1x za 3 dny.

5. JEN ZRALÉ MALINY
Ač na jednom výhonu maliníku, jsou spolu zralé i nezralé maliny. Sbírají se pouze zralé, proto jde o namáhavou ruční práci.

6. PO SBĚRU CHLAZENÍ
Maliny podléhají rychlé degradaci tzn měknou a mohou začít plesnivět. Proto v papírových vaničkách jsou ihned po sběru převezeny do chlazených prostor.

7. VELMI RYCHLÉ ZPRACOVÁNÍ
Po sesbírání dostatečného množství malin jsou nasypány do fermentačních nádob a připravovány pro zahájení kvasícího procesu.
Letošní sklizeň právě pro Vás připravujeme.
Již nyní můžete rezervovat malinovici letní sklizně roku 2019.